Okurková sezóna s vůní chřestu

28. května 2013 v 20:42 | Radka |  Téma týdne

Popravdě, ani jsem netušila, že něco jako chřestová sezóna existuje. Z okruhu zeleniny znám akorát sezónu okurkovou a tu mi momentální situace na blogu připomíná.
Všichni píší jak o život, články jsou na jedno brdo a většina o ničem. No tak já se taky přidám.


Že se chřestová vlna opravdu naší zemí valí, pochopila jsem až včera z rozhovoru kolegů. Dana s Pavlem se dohadovali, jaký ten oběd v závodní jídelně asi bude, když jde o novinku.
Daně nebylo moc dobře a tak si oběd donesla do kanceláře na talíři. Braborová kaše a čtyři kousky smaženého chřestu v trojobalu. Vypadalo to lákavě.
Příjemně pohledem naladěn odešel Pavel na svou sezónní porci. Ten den jsem ho již nezahlédla.
Dnes ráno jsem na Pavla narazila ve vstupních dveřích do budovy.
"Ahoj, jaký byl včera oběd?"
"No nazdar. Chřest jsem do včerejška ani jednou nejedl a po včerejším obědě ani nikdy jíst nebudu."
Jeho detailní popis raději uvádět nebudu, nerada bych někomu zkazila chuť.
Jen kdyby člověk pořídil pár fotek před a po chřestu, byl by to krátký dokument od radosti k těžkému znechucení.
A to je tak, když si někdo nedá práci a surovinu předem řádně neoloupe. Jenže, kdo by se s tím v závodní jídelně zdržoval?

Odpoledne před odchodem domů se Pavel ještě stavil rozloučit.
"Tak co, dáš si zase někdy chřest?" neopdpustila jsem si otázku.
"Dej pokoj, už nikdy. Takový hnus. A pak má člověk žít zdravě. To si raději příště dám klobásu jen s chlebem!"

Mohu tedy zaručeně prohlásit, že u nás v práci chřestová sezóna nehrozí. Ale kdyby někdo vyhlásil zabíjačkové hody či týden se zvěřinou, mohu psát příspěvky každý den a vždy se u nich budu mlsně olizovat.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 28. května 2013 v 20:56 | Reagovat

Zabijačkové hody a zvěřinu beru, ten chřest néé :-)

2 Helena Helena | E-mail | Web | 28. května 2013 v 21:04 | Reagovat

Chřest mám moc ráda,ale přiznám se,že jsem ho ještě nejedla smažený. 8-O Vždy ho oškrábu,vařím v osolené vodě s troškou cukru a octu skoro do měkka.Vodu nevylívám,tu vypijeme na studeno.Pak brambory na loupačku,plátek vařené šunky a holandskou omáčku. :-)Už mám na něho chutˇ. ;-) Tvým spolupracovníkům se moc nedivím. 8-)

3 Jan Stanislav Jan Stanislav | Web | 28. května 2013 v 21:25 | Reagovat

jj ... maso je maso ...

4 Robka Robka | E-mail | Web | 28. května 2013 v 22:29 | Reagovat

Nejlepší chřest je dobře vyuzená klobáska.:-) Čert vem afrodiziakální účinky.

5 Radka Radka | E-mail | Web | 28. května 2013 v 22:56 | Reagovat

[2]: Když se to umí udělat, věřím, že je to dobré. Ale když člověk neví jak na to... :-?

[1]: [3]: přesně tak ;-)

[4]: Tak to je zatím nejlepší názor na chřest :D

6 alape alape | E-mail | Web | 28. května 2013 v 23:46 | Reagovat

Tak - smažený chřest také neznám, to slyším poprvé v životě ... a možná se ani kolegovi nedivím, že už o něm nechce ani slyšet. Já ho mám ráda vařený jen v osolené vodě, pak zalitý máslem a s bramborama :-)

7 Bev Bev | E-mail | Web | 29. května 2013 v 14:19 | Reagovat

Neboli... Nejen chřestem je člověk živ. :-D
I mně to přijde spíš jako ta okurková sezóna, ale ty jsi se s tím popasovala se ctí. Škoda přeškoda, že nemáš ty ilustrační fotky. :D

8 pavel pavel | Web | 29. května 2013 v 20:43 | Reagovat

Existují tady v obchodech strojky, které ti ho na požádaní oloupou. Němci si ně vůbec potrpí, jsou dietní, netloustne se po nich, také drahé a nejlépe uvařené se solí a na talíři omaštěné máslem. Tak je nejlépe vychutnáš. :-)

9 Radka Radka | E-mail | Web | 29. května 2013 v 21:53 | Reagovat

[6]: také myslím, že vařený bude nejlepší

[7]: Děkuji, jak jsem dnes zjistila, je v závodní jídelně celý týden chřestový. Zítra zapečený s bramborem

[8]: Slyšela jsem, že je v Německu populární. Jím hodně zeleninu, ale chřestu jsme nikdy moc na chuť nepřišla :-(

10 Robka Robka | E-mail | Web | 29. května 2013 v 23:16 | Reagovat

[9]: Nechodí náhodou někdo z vedení blogu, kdo nám zadává tato inteligentní témata, k vám do závodní jídelny? :-)

11 JJJ JJJ | 30. května 2013 v 9:23 | Reagovat

Jo je to tak. Kapustné hlavy sú posadnuté špargľou. Raz ma ukecali na také argumenty ako píše toť Pavel a tak som si to dal v jedálni na obed: uvarenú, diétnu, s holandskou omáčkou a zemiakmi. A žuvajúc to sústo bez akejkoľvej chuti a vône - evokujúce vo mne kus plastelíny - som rozmýšľal, či im trošku nehrabe...

12 Radka Radka | E-mail | Web | 30. května 2013 v 18:32 | Reagovat

[10]: Už to tak vypadá :-D
Nebo jezdí do Německa, protože tam je opravdu populární

[11]: Mám zeleninová jídla ráda, bez ohledu na to zda jsou dietní, ale tohle mě nijak neoslovilo. Tak to už raději kus masa, i když jsem téměř vegetarián

13 valin valin | Web | 31. května 2013 v 20:34 | Reagovat

Stejně je nejlepší chřest pasírovaný přes prasátka... :-D  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama